Socialøkonomiske virksomheder

Jammerbugt Kommune har skærpet indsatsen i etableringen af socialøkonomiske virksomheder, og derfor søger vi iværksættere.

Jammerbugt og Frederikshavn Kommune har i samarbejde med Erhvervshus Nord fået bevilget midler fra Den Europæiske Socialfond til et 3-årigt projekt om etablering af socialøkonomiske virksomheder. Målet er at skabe arbejdspladser til borgere på kanten af arbejdsmarkedet i virksomheder, der er økonomisk bæredygtige og uafhængige af offentlige midler.

I Jammerbugt Kommune er der i dag seks velfungerende socialøkonomiske virksomheder, som spiller en væsentlig rolle i forhold til at sikre arbejdspladser for socialt udsatte borgere. Samtidig bidrager virksomhederne til udviklingen i vore landsbyer. Jammerbugt Kommune har indgået en partnerskabsaftale med virksomhederne, med det formål at styrke denne særlige virksomhedsform. Du kan læse om virksomhederne og aftalen her.

Sociale iværksættere søges

Vi er i Jammerbugt Kommune til stadighed på jagt efter iværksættere og ildsjæle, som kan se en mulighed i socialøkonomiske forretningsmodeller. Mulighederne er talrige. Cirkulær økonomi, hvor restprodukter og affald genanvendes, er et af de områder der er særligt fokus på. Det kan være genanvendelse af byggeaffald eller reparation af el-apparater. Kun fantasien sætter grænser. Læs flyeren om socialt iværksætteri her.

Har du en idé?

Eller vil du gerne vide mere om socialøkonomi? Læs folderen om socialøkonomiske virksomheder, eller kontakt Jammerbugt Kommunes Konsulent for socialøkonomi, Peter Mortensen på tlf.: 4191 1484 eller mail: pmn@jammerbugt.dk

                           

 

Kontakt

Konsulent for socialøkonomi
Peter Mortensen
Borgervænget 12
9460 Brovst
Tlf.: 4191 1484
pmn@jammerbugt.dk