Kommunal testenhed

Regeringen har på et pressemøde 17. februar 2021 fremlagt, at test 2 gange om ugen er et afgørende element i regeringens strategi, hvis der skal ske en genåbning af skolerne for eleverne i 5. til 10. klasse fra 1. marts.

KL-formand Jacob Bundsgaard gjorde det klart på pressemødet, at kommunerne ikke forventer, at teststrategien vil kunne klares med hjælp fra private aktører - det vil altså kræve, at kommunerne selv bygger testkapacitet op på skolerne.

I Jammerbugt Kommune vil det betyde, at der potentielt kan være tale om test af op mod 3.000 elever og medarbejdere på skoleområdet.

Jammerbugt Kommune er allerede langt i planlægning og koordinering af denne opgave, så kommunen er klar til at påtage sig opgaven, hvis en genåbning for eleverne i 5. til 10. klasse bliver en realitet 1. marts.

Der arbejdes med at etablere en testenhed med 10 testteams. Testteamene vil blive tilknyttet de enkelte skoler, så elever og medarbejdere hver gang bliver testet af kendte voksne. Medarbejderne i testteamene vil bestå af både kommunale medarbejdere og nyansatte kommunale podere.

Falck vil stå for uddannelsen af medarbejderne i testenheden i et tæt samarbejde med kommunens skolesundhedsplejersker. Jammerbugt Kommune har et stort fokus på, at medarbejderne er yderst kompetente og kvalificerede til opgaven med netop at teste børn, så derfor vil der også være elementer af førstehjælp, hygiejne og pædagogik i uddannelsesforløbet.

Uddannelsesforløbet er planlagt til at foregå onsdag d. 3. marts i uge 9, hvorfor vi tidligst kan genåbne skolerne d. 4. marts. Det er dog under forudsætning af, at vi ikke skal teste alle elever og medarbejdere. Hvis alle godt 3.000 elever og medarbejdere skal testes, kan genåbningen først finde sted fra d. 8. marts. Vi genåbner ikke, før vi er klar med et testsetup, der matcher det behov, der vil opstå i forbindelse med en genåbning, så vi kan efterleve sundhedsmyndighedernes retningslinjer” udtaler Diana Lübbert Pedersen, Direktør for Børne- og Familieforvaltningen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke oplyste desuden på pressemødet, at myndighederne har godkendt de nyeste kviktest, som kun skal et par centimeter ind i næsen.

Se her...

Corona - Hvad betyder det for dig i Jammerbugt Kommune?

Corona - Få overblik over situationen

Symptomer og hvordan du kan forebygge smitte

coronasmitte.dk

coronasmitte.dk: Coronavirus/covid-19 i Danmark

Sundhedsstyrelsens vejledninger

Ofte stillede spørgsmål og svar om Corona

Følg kommunalbestyrelsesmøderne

Genbrugspladserne er åbne

Læs mere på derforjammerbugt.dk

Fang rotten med musen

Anmeld rotter

Den Digitale Hotline 7020 0000